Amerika

CaliforniŽ
Ongeveer 90% van de totale Amerikaanse wijnproductie komt uit CaliforniŽ. Maar behalve kwantitatief is dit gebied ook kwalitatief hoogstaand. Veel wijn wordt hier geproduceerd door wineries die hun druiven her en der inkopen en zelf geen druiven telen. De wijnmakers van deze wineries zijn uiterst creatief en maken continu nieuwe wijnen volgens uitgekiende marketingconcepten.
Binnen CaliforniŽ zin 5 wijngebieden met onderling grote verschillen in klimaat. Deze gebieden zijn North Coast, Central Coast, South Coast, Central Valley en Sierra Foothills.
Druivenrassen die in CaliforniŽ geteeld worden zijn onder andere de Zinfandel, Ruby Cabernet en Cabernet Sauvignon. Daarnaast wordt er ook dessertwijn gemaakt van de Madera.

Overige gebieden
In Oregon wordt 40% van de aanplant ingenomen door de Pinot Noir. Door het koelere klimaat hebben de druiven langere tijd nodig om te rijpen. De staat Washington is na CaliforniŽ het belangrijkste wijngebied van Europese druivensoorten. We vinden hier de Cabernet Sauvignon en Merlot voor rode wijnen en Sťmillon, Sauvignon Blanc en Riesling voor witte wijnen. Van de Oostkust komen vooral lichte, fruitige wijnen. New York is hier een belangrijke wijnstaat. Andere wijngebieden liggen in Connecticut, Rhode Island en Massachusetts.
In Virginia zijn veel wineries actief. Hier groeien de Chardonnay, Pinot Gris en Viognier voor RhŰne-achtige wijnen en Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de wat stevigere wijnen. Ook in Missouri zijn een groot aantal wineries actief. Hier wordt vooral de Amerikaanse Norton geteeld.

[Chateau 8] [Landen] [ArgentiniŽ] [AustraliŽ] [Amerika] [Frankrijk] [Spanje] [ItaliŽ] [Portugal] [Overig Europa] [Zuid-Afrika] [Chili] [Nieuw-Zeeland] [rode druiven] [witte druiven] [Certificaat] [Contact] [leden]