Cabernet franc

Cabernet Franc wordt voornamelijk geteeld in de Bordeaux streek. In Pomerol en Saint Emilion staat de druif bekend als “Bouchet”. Verder naar het noorden, in de Loire vallei en, in het bijzonder in Touraine en Saumur wordt de naam “Breton” gebruikt.
Cabernet Franc is een druivensoort van kleine trossen met donkere druifjes. De wijnboeren werken graag met deze wijnstok, want hij is niet veeleisend en doet het goed op elke grondsoort.
De Cabernet Franc druif, evenals de wijn, heeft een heldere en levendige kleur en draagt de aroma’s van aardbeien en moerbeibessen bij zich. Echter, omdat de wijn wat minder geparfumeerd en gestructureerd is, wordt deze dikwijls samengevoegd met andere wijnsoorten.

De enige “terroirs” die uitsluitend de Cabernet Franc gebruiken voor hun wijnproductie liggen in de Loirevallei: Bourgueil en Chinon zijn helderrode, fruitige wijnen die helemaal van de Cabernet Franc gemaakt worden. In Anjou, maar ook in het zuiden van Frankrijk, maakt men er ook rosť van.

cabernetfrancfles
[Cabernet franc]