Overig Europa

Duitsland
Door het koele klimaat is druiventeelt hier niet gemakkelijk. De meeste Duitse wijn is witte wijn met een unieke zuur-zoet combinatie. De meeste wijnen zijn naar de druif genoemd, maar er zijn ook fantasienamen zoals Liebfraumilch. De Duitse wijngebieden zijn: Baden, Frankenland, Moezel-Saar-Ruwer, Rheingau, Rheinhessen en Pfalz. Veel gebruikte druiven zijn Riesling, Silvaner en Spštburgunder.

Griekenland
Met zijn hete en schrale klimaat is Griekenland een moeilijk wijnland. De meeste wijnen zijn zeer eenvoudig, en eigenlijk alleen geschikt om op een Grieks terrasje gedronken te worden.

Bulgarije
Dit land is duidelijk weer in opmars. Na een sterk teruggelopen export zit er nu weer groei in Bulgarije. De wijngaarden liggen over het hele land verspreid. Er worden rode en witte wijnen geproduceerd van o.a. Cabarnet Sauvignon, Merlot en Gamza. Melnik is beroemd om zijn Melnikwijnen.

Hongarije
Dit land heeft een rijke wijnbouwhistorie met veel 'eigen' druivensoorten zoals de furmint, Harsleveķ en Kadarka. Wijngebieden liggen in het zuiden, aan de noordzijde van het Balatonmeer, in de heuvels van het M‚tragebergte en in het uiterste noordoosten. Er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd.

RoemeniŽ
Jarenlang kwam hier simpele wijn vandaan. Nu echter is de wijnbouw in opkomst en wordt er veel gedaan aan kwaliteitsverbetering. Het landklimaat zorgt voor droogte en hitte, met enige afkoeling in de Karpaten en aan de Zwarte Zee.

[Chateau 8] [Landen] [ArgentiniŽ] [AustraliŽ] [Amerika] [Frankrijk] [Spanje] [ItaliŽ] [Portugal] [Overig Europa] [Zuid-Afrika] [Chili] [Nieuw-Zeeland] [rode druiven] [witte druiven] [Certificaat] [Contact] [leden]